Skip to content

Privacy statement

5 June 2020

Your privacy is very important to Internet On Demand. We therefore comply with privacy legislation. This means that your details are safe with us and that we always use them properly. In this privacy statement we explain what we do on the InternetOnDemand.nl website with information that we learn about you.

If you have any questions about the privacy statement, please contact us.

Processing an order or renewal of an existing order

When you place an order with us or renew an existing order, we use your personal data to process it properly. We may use your personal data to ensure that our services and products are delivered to you. We also receive information about your payment from your bank or credit card company.

For this we use your name and address details, telephone number, billing address, e-mail address and payment details. We need this because of the transaction we close with you.

Contactform

On our website we offer the possibility to ask questions using a contact form. For this we use your name, email address and telephone number. We keep this information until we are sure that you are satisfied with our response. This way we can easily access the information for follow-up questions.

Newsletter

You can subscribe to our newsletter. We only ask you to provide your e-mail address. Our emails are therefore not personalized (no use of first or last name) and therefore cannot be traced back to you as a person. In the newsletter you can read news, offers and information about our products and services. You can cancel this subscription at any time. Every newsletter contains an unsubscribe link.

Data provided to other companies or institutions

We only give your personal data to other companies or institutions if this is necessary for the functioning of our website, the processing of your order or if we are legally obliged to do so.

We collaborate with certain companies, for example, to be able to pay and send your order. These partners can therefore receive your personal data. This is necessary to deliver what you have bought. Social media buttons may be included on our website. With this, the administrators of these services collect your personal data.

Cookies

Our website uses cookies. Cookies are small files in which we can store information so that you do not always have to fill it in. But we can also see that you visit us again.

When you first visit our website, we will display a notification explaining cookies.
We will ask for your consent to use these cookies.

You can disable the placing of cookies via your browser, but then some parts of our website may  no longer work properly.

We have made agreements with other companies that place cookies about the use of the cookies. However, we do not have full control over what they do with the cookies themselves. So also read their privacy statements (note: these can change regularly).

Google Analytics

We use Google Analytics to keep track of how visitors use our website. We have entered into a processor agreement with Google. It contains strict agreements about what they are allowed to keep. We let Google anonymize the IP addresses so you as a user remain anonymous.

Retention periods

The personal data described above will be kept for as long as necessary to provide the requested services to you. We then store data for a maximum of one year for the statistical purposes described. The data is then deleted, unless there is a legal obligation that requires longer storage (such as the seven-year fiscal retention obligation for payment data).

Security of data

We take security measures to limit abuse of and unauthorized access to personal data.
Access to personal data is protected with a username and password. We also use secure connections (Secure Sockets Layer or SSL) that protect all information between you and our website when you enter personal data.

Changes to this privacy statement

We reserve the right to make changes to this privacy statement. It is recommended that you consult this privacy statement regularly so that you are aware of these changes.

View and change your data

If you have questions or want to know what personal data we have about you, you can always contact us. See the contact details below. You have the following rights:

• Access to the exact personal data we have and an explanation of what we do with it
• Have errors corrected
• The removal of obsolete personal data
• Revoking permission
• Object to a particular use

In order to prevent abuse, we can ask you to adequately identify yourself.

Dutch Data Protection Authority

If you feel that we are not helping you in the right way, you have the right to file a complaint with the supervisory authority in the Netherlands, The Dutch Data Protection Authority (de Autoriteit Persoonsgegevens).

Contact details

Internet On demand
Wegenbouw 17
3991 NG Houten
contact@internetondemand.nl
(+31) 085 047 0029

Don't have an account yet?Register now

Privacyverklaring

Je privacy is voor Internet On Demand van groot belang. Wij houden ons dan ook aan de privacywet. Dit betekent dat je gegevens veilig zijn bij ons en dat wij ze altijd netjes gebruiken. In deze privacyverklaring leggen we uit wat we op de website InternetOnDemand.nl allemaal doen met informatie die we over jou te weten komen.

Als je vragen hebt over de privacyverklaring, neem dan contact met ons op.

Afhandelen bestelling of verlenging van bestaande order

Wanneer je bij ons een bestelling plaatst of een bestaande order verlengt, gebruiken wij je persoonsgegevens om deze netjes af te kunnen handelen. Wij mogen je persoonsgegevens gebruiken om er voor te zorgen dat onze diensten en producten bij je worden afgeleverd. Ook krijgen wij informatie over je betaling van je bank of creditcardmaatschappij.

Hiervoor gebruiken wij je naw-gegevens, telefoonnummer, factuuradres, e-mailadres en betalingsgegevens. Deze hebben wij nodig vanwege de transactie die we met je sluiten.

Contactformulier

Wij bieden via onze website de mogelijkheid om vragen te stellen m.b.v een contactformulier. Hiervoor gebruiken wij je naam, e-mailadres en telefoonnummer. Wij bewaren deze informatie totdat we zeker weten dat je tevreden bent met onze reactie. Zo kunnen we bij vervolgvragen de informatie er makkelijk bij pakken.

Nieuwsbrief

Je kunt je abonneren op onze nieuwsbrief. We vragen je hiervoor uitsluitend je e-mail adres te verstrekken. Onze e-mails zijn daardoor niet gepersonaliseerd (geen gebruik van voor- of achternaam) en daarmee niet herleidbaar naar jou als persoon. In de nieuwsbrief lees je nieuwtjes, aanbiedingen en informatie over onze producten en diensten. Dit abonnement kun je op ieder moment opzeggen. Iedere nieuwsbrief bevat een afmeldlink.

Verstrekking aan andere bedrijven of instellingen

Wij geven je persoonsgegevens alleen aan andere bedrijven of instellingen als dat nodig is voor het functioneren van onze website, het verwerken van je bestelling of als wij dat wettelijk verplicht zijn.

Wij werken met bepaalde bedrijven samen bijvoorbeeld om je bestelling te kunnen afrekenen en verzenden. Deze partners kunnen dus je persoonsgegevens krijgen. Dit is nodig om jou te kunnen leveren wat je hebt gekocht. Op onze website zijn mogelijk social media buttons opgenomen. Hiermee verzamelen de beheerders van deze diensten je persoonsgegevens.

Cookies

Onze website gebruikt cookies. Cookies zijn kleine bestandjes waar we informatie in kunnen opslaan zodat je die niet steeds hoeft in te vullen. Maar we kunnen er ook mee zien dat je ons weer bezoekt.

Wanneer je onze website voor het eerst bezoekt, tonen wij een melding met uitleg over cookies. Hierbij zullen we vragen om je akkoord voor het gebruik van deze cookies.

Je kunt via je browser het plaatsen van cookies uitschakelen, maar sommige onderdelen van onze website werken dan niet goed meer.

Met andere bedrijven die cookies plaatsen hebben wij afspraken gemaakt over het gebruik van de cookies. Toch hebben wij geen volledige controle op wat zij zelf met de cookies doen. Lees dus ook hun privacyverklaringen (let op: deze kunnen regelmatig wijzigen).

Google Analytics

Wij gebruiken Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Wij hebben een verwerkersovereenkomst met Google gesloten. Daarin staan strikte afspraken over wat zij mogen bijhouden. Wij laten Google de IP-adressen anonimiseren dus jij als gebruiker blijft anoniem.

Bewaartermijnen

De hierboven beschreven persoonsgegevens worden bewaard voor zo lang als nodig om de gevraagde diensten aan je te leveren. Daarna bewaren wij gegevens nog maximaal één jaar voor de beschreven statistische doeleinden. De gegevens worden vervolgens gewist, tenzij er een wettelijke plicht is die langer bewaren vereist (zoals de fiscale bewaarplicht van zeven jaar voor betaalgegevens).

Beveiliging

Wij nemen beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot persoonsgegevens te beperken.

Toegang tot persoonsgegevens wordt afgeschermd met een gebruikersnaam en wachtwoord. Verder maken wij gebruik van beveiligde verbindingen (Secure Sockets Layer of SSL) waarmee alle informatie tussen jou en onze website wordt afgeschermd wanneer je persoonsgegevens invoert.

Wijzigingen in deze privacyverklaring

Wij behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in deze privacyverklaring. Het verdient aanbeveling om deze privacyverklaring geregeld te raadplegen, zodat je van deze wijzigingen op de hoogte bent.

Inzage en wijzigen van je gegevens

Als je vragen hebt of wilt weten welke persoonsgegevens wij van jou hebben, kun je altijd contact met ons opnemen. Zie de contactgegevens hieronder. Je hebt de volgende rechten:

  • Inzage in de precieze persoonsgegevens die we hebben en uitleg wat we ermee doen
  • Het laten corrigeren van fouten
  • Het laten verwijderen van verouderde persoonsgegevens
  • Intrekken van toestemming
  • Bezwaar maken tegen een bepaald gebruik

Om misbruik te voorkomen kunnen wij je daarbij vragen om je adequaat te identificeren. 

Autoriteit Persoonsgegevens

Als je vindt dat wij je niet op de juiste manier helpen, dan heb je het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.

Contactgegevens

Internet On demand
Wegenbouw 17
3991 NG Houten
contact@internetondemand.nl
(+31) 085 047 0029